Over Jaap

Welkom!

Sinds ik een jaar of 10 geleden, zo ongeveer recht uit de kroeg, mijn eerste 10 kilometer meer strompelend dan rennend aflegde, wist ik dat ik mijn sport had gevonden. Waarbij slechts een paar schoenen, een shirt en een broek en de juiste knop in je hoofd voldoende zijn om je verder te brengen dan ik ooit tevoren had gedacht.

Inmiddels ben ik talloze kilometers verder. De meeste in het mooie duingebied tussen Scheveningen en Wassenaar, met hier en daar een gave trail, wat halve en hele marathons op de meest uiteenlopende locaties en natuurlijk de kilometers draven met mijn maatjes bij Haag Atletiek.

En vervelen doet het nooit, als ik me ’s morgens vroeg uit bed hijs voor een prachtige zonsopgang over duinen en strand, terwijl de meeuwen krijsen, vossen en konijnen nieuwsgierig toekijken en de strandlopertjes een stukje meerennen. Ieder rondje is een pareltje en een onuitwisbare indruk. Ik ren zo minimaal als mijn lijf me toestaat. Simpele schoentjes op de weg, Vibram ‘gekke-tenen-schoenen’ op onverhard en altijd: blote voeten op het strand.